Fixed left
 
 

Blog

Cooperation with the Color Center will bring further help for pediatric patients

Vďaka spoločnosi Color Cetrum s.r.o. môžeme podporiť dalších detských pacientov. Mnohé z detí potrebujú nepretržitú podporu a dohľad, čo vlastne minimálne jednému z rodičov znemožňuje pracovať a zabezpečiť tak príjem na pokrytie nákladov spojených so zdravotne znevýhodneným členom domácnosti. Rodičia sú tak odkázaní na rôzne verejné zbierky a nadácie, ktoré sú pre nich akýmsi kolesom šťastia.

Read more...

The influence of the intestinal microbiota on the development of the nervous system

Pre dieťa sú prvé roky života rozhodujúcim obdobím pre správny vývin nervového systému. Za posledných niekoľko rokov výskum odhalil, že vývoj zdravého mozgu zásadným spôsobom závisí od udalostí pred aj po pôrode, ktoré integrujú podnety životného prostredia a obzvlášť črevnú mikrobiotu. Črevná mikrobiota ovplyvňuje rôzne aspekty fungovania centrálneho nervového systému (CNS) a je úzko spojená s ochoreniami ako depresia, Parkinsonova choroba, Alzheimerova demencia či dokonca poruchy autistického spektra. Črevná mikrobiota zohráva kľúčovú rolu v neurofyziologických procesoch a má potenciál vytvoriť základ pre pokrokové terapeutické postupy a identifikáciu nových biomarkerov, ktoré by umožnili včasnú diagnostiku a intervenciu pri rôznych poruchách centrálneho nervového systému.

Read more...

Revolutionary peptide-based cosmetics

Peptid je látka obsiahnutá v ľudskom tele, teda telu „vlastná“ a práve to je ten dôvod, prečo dnes ženy vyhľadávajú kozmetiku práve na tejto báze čoraz častejšie. Peptidy sú veľmi dobre znášané a s našou pleťou vedia doslova zázraky. Prečítajte si, prečo sú pre naše telo a pleť také dôležité a čo všetko vedia.

Read more...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version